Petra Paulina Visual

Stailataan keittiöön uudet nahkavetimet – DIY


Mikäli kaapissasi lojuu kasapäin vanhoja nahkavöitä, nyt on oiva tilaisuus antaa niille uusi elämä. Mitä vanhempia ja rustiikkisempia vöitä, sen parempi. Nahka saa näyttää herkullisen kuluneelta ja tuntua pehmeältä. Etenkin uusien ja kiiltävien kaapinovien kanssa vanha, halkeileva ja elämää nähnyt nahka muodostaa upean kontrastin.

Stailausta ja tuunausta

Jos kotoa tai mummolan vintiltä ei löydy vanhoja nahkavöitä, voit toki ostaa niitä vaatekaupasta. Naisten vyöt ovat usein ohuita ja kapeita, siksi suosittelenkin piipahtamaan miesten vaateosastolla. Varmista, että vyö on aitoa nahkaa. Nahan leima pitäisi olla vyön takapuolella. Valitse mahdollisimman pitkiä vöitä, jotta saat yhdestä vyöstä monta vedintä. Säästöä siis joka sentti!

 Nahan lisäksi täytyy hankkia ruuvit ja niiden vastakappaleet. Ruuvien valinnassa täytyy ottaa huomioon kaapin oven paksuus. Ruuvien kannat olisi hyvä olla siistit ja elegantit. Kuvissa näkyvät ruuvit ovat nimeltään vedinruuvit. Ne sopivat tähän tarkoitukseen erinomaiseti, sillä niiden kannassa on vain yksi, siisti ura. Kanta on myös litteä, mikä lisää mielikuvaa niitistä. Vastakappaleet ovat hylsymuttereita. Niiden valinnassa täytyy ottaa huomioon ruuvin paksuus.

Leikkaa vyöt noin 20 cm mittaisiksi pätkiksi. Katkomisen jälkeen on tärkeää pehmentää nahkaa. Taittele sitä mutkalle ja pyörittele rullalle, jolloin sen pinta alkaa halkeilla. Aseta sen jälkeen nahan pala kaapin oveen ja tarkista mitta. Jätä nahka kaarelle niin, että sormet mahtuvat nahkavetimen taakse kunnon otetta varten. Pidä mielessä, että myös suurempien miesten sormien on mahduttava vetimen ja oven väliin.

Merkitse tussilla ruuvin paikat nahkaan, tarkista mitta vielä kerran ja leikkaa tämän jälkeen ylimääräinen nahka päästä pois. Käsittele nahan päät mehiläisvahalla, värittömällä kenkälankilla tai vaikka vaseliinilla. Hätätapauksessa käsilaukun pohjalta löytyvä huulirasvakin käy. Huulikiiltoa en menisi kokeilemaan 🙂 Vahan ja rasvan avulla nahan leikkauspinta vanhenee silmissä eikä vaalea väri pistä silmään. Jos ostit vaaleata nahkaa, vahaa koko kiiltävä pinta, jottei siihen tartu lika. Vahaus on hyvä tehdä aika ajoin. Vältä vahan joutumista nahan takapuolelle.

Mikäli vanhat ruuvinreiät on ahtaat, poraa niitä suuremmiksi. Aseta tämän jälkeen ruuvit nahan ja oven läpi ja pujota hylsymutteri oven takapuolelta kiinni ruuviin. Kiristä paketti kasaan tiukasti.

Voilà!

Valmista tuli. Ja kaunista!